Den požární bezpečnosti 2019 - "Průjezdnost komunikací"

18.9.2019
Česká asociace hasičských důstojníků vyhlašuje za účelem propagace požární ochrany Den požární bezpečnosti. V letošním roce byl vyhlášen na pátek 13. září.HZS Středočeského kraje - územní odbor Kolín se zapojil do projektu s názvem „3 metry k životu“, kterým chtějí hasiči upozornit na špatnou průjezdnost v sídlištích. Kontrolu průjezdnosti komunikací a nástupních ploch zjišťovali hasiči ve spolupráci s Městskou policií.
Slogan kampaně zní: „Když jde o život, přeparkovat nestihnete.“

V 18 hodin vyjeli kolínští hasiči s vozidlem CAS 30 Tatra a velitelským automobilem Ford Ranger zejména do lokalit, kde se mohou setkat s problémem špatného dojezdu na místo události.

Hasiči projeli se zásahovými vozidly tyto ulice: Brandlova, Karlova, Dělnická, Havelcova, Komenského, Kovářská, Zámecká, Královská cesta, Kutnohorská, Parléřová, Rubešova, Nerudova, Čechovy sady, Klenovecká, Tyršova, Rimavské Soboty, Vrchlického, Seifertova, Jeronýmova a Želivského.

Pouze v nově zrekonstruovaných ulicích Nerudova a Seifertova byla výborná průjezdnost. Vyhovující poloha parkovacích míst a silnice je celkově přizpůsobena požadavkům
na průjezdnost zásahovými automobily na místo události.

Je tak na zamyšlení každého z nás, zda není jiná možnost, kde své vozidlo odstavit. V krizových situacích nejde o minuty ale vteřiny.

Základní zásady parkování nejen na sídlištích:
Parkovat pouze na vyznačených místech
Neparkovat na nástupních plochách pro požární techniku
Neparkovat před nadzemními i nad podzemními hydranty
Neparkovat v křižovatkách


 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1351153 |