Odbor sociálních věcí a zdravotnictví a Městská policie Kolín spolupořádali výlet pro seniory. Navštívili jsme královské věnné město Mělník

26.5.2022
Dne 24. 5. 2022 jsme se vydali autobusem směr královské věnné město Mělník. O výlet pro seniory, který byl opět pořádán pod záštitou místostarosty Kolína pana Michala Najbrta, byl velký zájem.
 
Předtím, než se všichni usadili do připraveného autobusu, byly provedeny nezbytné organizační přípravy. Ty měla na starost paní M. Kroupová s kolegyní (obě z OSSZ MěÚ). Následovalo rozdání dárků, kterými byla tentokrát značková dezinfekce na ruce a bezpečnostní alarmek.
 
Městská policie Kolín se tentokrát spolupodílela na výběru místa výletu, a jako tzv. „předskokani“ jsme místo s kolegou navštívili již před půl rokem, abychom všem zúčastněným nabídli ty nejzajímavěší pamětihodnosti a mimo jiné zjistili i to, jaká je jejich dostupnost pro osoby vyššího věku.
 
Předpověď počasí nevypadala nikterak slibně, proto jsme si všichni přáli, aby tentokrát nevyšla a senioři, kterých byl opět plný autobus (40 osob), si výlet užili.

Cesta autobusem rychle uběhla a sluníčko, které vykukovalo za mraky slibovalo, že by ona deštivá předpověď tentokrát nemusela úplně meteorologům vyjít. Jediným narušením klidné cesty byla nevítaná černá pasažérka, v podobě obří sršně, která si drze lezla po skle vozu a celkem hlasitě dávala najevo svoji přítomnost. Strážníci H. Honkiszová a Z. Hrubý, doprovázející zájezd, zachovali chladnou hlavu. Sršeň, která nedbala zákonné výzvy, aby zanechala jednání a místo opustila neuposlechla, proto bylo použito donucovacího prostředku – boty. Senioři tento rychlý zákrok ocenili, neboť zde byl jasný vítěz a následně již nebylo nic, co by narušilo další klidný průběh jízdy autobusem.

Výlet se vydařil. Společně jsme se podívali na místní zámek, kde pan průvodce velmi ochotně odpovídal i na dotazy ohledně další histoire města, případně i turisticky zajímavých míst v okolí. Tím je nejen proslulá vinice svaté Ludmily, kostnice, ale především překrásná vyhlídka na soutok dvou řek – Labe a Vltavy. Každý, kdo se zde na vyhlídce u soutoku zastavil a zahleděl se do kraje uviděl, jak ho z dálky zdraví hora Říp a České středohoří. Možná, že se mu v tomto místě vybavila slova a melodie místní Mělnické polky, jinak nazvané Jásavá. Zájemci měli možnost navštívit mělnické podzemí, kde se nachází česká rekordmanka - nejširší studna v České republice (průměr 4, 54 m).

Všichni jsme se v pořádku navrátili do našeho královského města. Dle ohlasů byli všichni senioři spokojeni. Děkujeme panu místostarostovi a OSSZ za to, že se můžeme na akcích pro naše nejstarší spoluobčany podílet. A nevidíme se naposledy. Těšíme se v červnu opět na společnou akci, tentokrát výlet na zámek Hrádek u Nechanic.

str. Helena Honkiszová
tisková mluvčí Městské policie Kolín


 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1358420 |