Neotvírejte neznámým lidem – nevíte, kdo stojí za dveřmi

7.8.2017
V nedávné době v ulici Karolíně Světlé se opět nějaký muž dožadoval vstupu do bytu seniorky vysokého věku z důvodu nabídek prodeje „levnějších energií“. Požadoval faktury a jiné dokumenty. Sousedé ihned zavolali strážníky Městské policie Kolín. Ti zjistili, že se jednalo o prodejce, který se doznal k tomu, že v minulosti jako podomní prodejce energií již pro jednoho poskytovatele těchto služeb pracoval a má tak data dřívějších klientů, které kontaktuje a nabízí jim „výhodnější“ smlouvy jako zaměstnanec současné společnosti. Muž byl strážníky upozorněn, že je zde ve městě tento způsob nabízení služeb podomním prodejem zakázán nařízením obce – „tržním řádem“.
Na toto upozornění odpověděl velmi arogantně, že toto je mu známo. Strážníci muže vyzvali k prokázání totožnosti, vzhledem k tomu, že muž u sebe neměl žádný doklad, kterým by ji mohl hodnověrně prokázat, byl předveden na policii k jejímu zjištění. Strážníkům ve vozidle řekl, že měl v minulosti problémy se zákonem, a jestli je tedy nutné, aby byl předváděn na policii. Vzhledem k jednání, kterého se muž z Prahy dopustil (nabízení služeb formou podomního prodeje), které je zde ve městě zakázáno, bude celá událost postoupena k dalšímu řešení příslušnému správnímu orgánu při MěÚ Kolín.

Vzhledem k tomu, že se zde ve městě podomní prodejci opět objevují, žádáme obyvatele města, aby v případě, že budou těmito osobami kontaktováni a obtěžováni, učinili oznámení na bezplatnou linku tísňového volání 156 – Městská policie Kolín.
 
Za Městskou policii Kolín
str. Helena Honkiszová – Oddělení prevence kriminality a komunikace s médii
 


 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1354186 |