Neprůjezdnost ulice zkomplikovala hasičům cestu k požáru

1.6.2020
V neděli 17. května 2020 v 18:40 hodin byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje nahlášen požár v ulici Na Haldě v Kolíně. Operační středisko vyhlásilo poplach kolínské profesionální jednotce, která vyjela na místo s technikou CAS 20 Scania. Přístup k zásahu zkomplikovala zaparkovaná auta v již tak úzké ulici.
Hasiči museli jet po chodníku a se sklopenými zrcátky, ale nešlo již zabránit zachycení zadní částí Scanie o přístřešek rodinného domu. Vozidlo pokračovalo k místu události, kde bylo zjištěno, že hoří gril na propan butan v plném rozsahu a hrozilo rozšíření požáru na přilehlý dům. Z láhve na propan butan unikal plyn a hořel. Jednotka provedla likvidaci požáru za pomocí vysokotlaku a provedla měření termokamerou PB láhve. Na místo události se dále dostavil vyšetřovatel příčin požáru a řídící důstojník Hasičského záchranného sboru územního odboru Kolín. Velitel zásahu po ukončení hasebních činností řešil za asistence Policie České republiky poškozenou stříšku u vedlejšího domu. Toto vše by nebylo nutné, kdyby se dodržovala stanovená pravidla.

Uvědomte si prosím každý jednotlivě dosah jednání při špatném parkování. Hasiči mohou jet příště k dopravní nehodě či požáru, kde půjde o zdraví a životy Vás samotných nebo Vašich blízkých. Tentokrát došlo „jen“ k majetkové újmě.

 
3 metry k životu – Když jde o život, přeparkovat nestihnete!

Potřebujeme projet!
 
Hasiči v Praze a ve Středočeském kraji zahájili v pátek 13. září 2019 společnou kampaň s názvem „3 metry k životu“, kterým chtějí upozornit na špatnou průjezdnost na sídlištních aglomeracích. Projekt vznikl již v roce 2016 u HZS Středočeského kraje s cílem neagresivní formou upozornit obyvatele v problémových lokalitách na rizika plynoucí z nedodržování legislativy při parkování vozidel. Pro průjezd zásahových vozidel je nutné dodržet pruh minimálně 3 metry široký.


 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1354501 |