Probační a mediační služba pomáhá obětem trestných činů

15.5.2017
Stali jste se obětí trestného činu? Kladete si otázku, proč se to muselo stát zrovna Vám? Ovládají Vás pocity smutku, strachu, vzteku či nespravedlnosti? Nevíte, kam přesně se s Vaší tíživou situací obrátit o radu anebo o pomoc? Nejste v tomto sami! Právě pro Vás je tu poradna pro oběti Probační a mediační služby v rámci projektu „Proč zrovna já? II“, který po celé ČR pomáhá obětem trestné činnosti.
„Poradny, které budou nabízet pomoc v 55 městech po celé ČR, jsou financovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem. Pomoc se zaměřuje zejména na poskytování právních informací a psychosociální podporu. Je důležité zdůraznit, že služby jsou poskytovány naprosto anonymně, bezplatně a jsou určeny všem, kteří se cítí být obětí trestné činnosti, nehledě na svůj věk, pohlaví, způsobenou újmu či fázi trestního řízení. Každá oběť, ať závažného či bagatelního skutku, si totiž zaslouží adekvátní a individuální péči, neboť prožívání újmy může být velmi osobité“, komentuje činnost poraden Tomáš Kellner, regionální koordinátor.

Poradna funguje  také v Kolíně, v sídle střediska Probační a mediační služby, na adrese Politických vězňů 109. Poradna je bez nutnosti objednání otevřena ve středu od 12,30 do 15,30 hodin a ve čtvrtek od 9 do 12 hodin. Poradkyni Barboru Kubelkovou lze zkontaktovat také telefonicky na telefonu 727 873 139 či přes mail kubelkova.pms@gmail.com.

„Dveře u nás jsou otevřené, snažíme se maximálně vyjít vstříc a pomoci, uplatňujeme diskrétní a individuální přístup, naše služby poskytujeme zcela zadarmo. Vzhledem k tomu, že jsme státní organizace, disponujeme kontakty na spolupracující organizace a orgány činné v trestním řízení, a tak jsou naše možnosti pomoci poměrně široké“, uzavírá jedna z poradkyň pro oběti.
 


 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1355456 |