Záchrana života na FÚ Kolín

6.2.2023
❤️‍ Když někdo zkolabuje, potřebuje pomoc IHNED.

Potřebuje, aby mu někdo okamžitě zavolal záchrannou službu, aby někdo zjistil, co se děje, aby někdo poslouchal a postupoval podle rad našich operátorů. TEĎ HNED!
 Někdy se ale objeví takzvaný efekt přihlížejícího, také známý jako syndrom nezúčastněného diváka, který lidem brání v tom, aby něco udělali. Paradoxně se totiž může stát, že čím více lidí je u vážné, stresové, nebo vyhrocené události, tím méně pravděpodobná je jejich aktivní pomoc. Podvědomě si totiž můžeme říct, že jsou tam přeci další lidé, a tak pomoci může někdo jiný.
 Obrovské poděkování proto posíláme těmto zaměstnancům finančního úřadu Město Kolín . V pondělí na úřadě totiž úspěšně resuscitovali paní, které vypovědělo srdíčko. A postupovali opravdu ukázkově - volání na linku 155, poplach k zajištění dalších zachránců a drželi se instrukcí naší operátorky, masírovali paní srdce.
 V resuscitaci pak pokračovaly naše posádky, kterým se po několika výbojích podařilo pacientku stabilizovat a předat Letecké záchranné službě z Hradce Králové, která ji transportovala do tamní fakultní nemocnice. Fakultní Nemocnice Hradec Králové
❤ Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat. Každá pomoc před naším příjezdem zvyšuje šance na úspěšný konec.


 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1358313 |