Beseda s Michalem Dlouhým přilákala téměř sto lidí

9.1.2018
Městská policie Kolín ve spolupráci s městem Kolín zorganizovalo besedu se spoluautorem námětu k populárnímu seriálu ČETNICKÉ HUMORESKY a autorem mnoha knih s četnickou tématikou a rodákem z nedaleké Kutné Hory Michalem Dlouhým. Ten kdysi oslovil režiséra Antonína Moskalyka s námětem na potom tak úspěšný a do několika řad prodlužovaný seriál. Na podobné policejní historky poté napsal celkem osmnáct knih.
Dva salonky Městského společenského domu jeho fanoušci zcela zaplnili, vstup byl zdarma, jen si zájemci museli předem vyzvednout pozvánku v podatelně Městského úřadu v Kolíně.
Michal Dlouhý, oblečený do historické četnické uniformy, popsal nejdříve vývoj četnictva u nás a pak přidal i několik úsměvných historek z natáčení, sám se setkal i s potomky četníků, kteří byli pro seriál předlohou a pocházeli z pátračky v Hradci Králové. Také odpověděl na několik otázek. Městská policie zakoupila od autora osm knih, které získali vylosovaní návštěvníci. V závěru všem zájemcům autor své knihy podepsal a opatřil svérázným razítkem Četník Michal Dlouhý – Praha. „Jsme spokojeni, akce se opravdu vyvedla, přišlo hodně lidí, kteří se zaujetím poslouchali vyprávění o tom, jak četníci lidem především pomáhali,“ dodala Helena Honkiszová z Městské policie Kolín.
 
 
 


 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1355707 |