AKTUALIZACE: Reakce na příspěvek na sociálních sítích

7.2.2024
AKTUALIZACE: Reakce na příspěvek na sociálních sítích
AKTUALIZACE:

Kolínští kriminalisté se intenzivně zabývali případem lákání dětí do černého auta ze dne 25. ledna v Býchorech, kdy se tato informace začala šířit na sociálních sítích, aniž by byla oznámena policii.

Jakmile jsme se o takovém příspěvku dozvěděli, ihned jsme se  začali zabývat a prověřovat všechny okolnosti v této věci, jelikož žádná taková ani jiná oznámení nepodceňujeme.

S maximální důsledností jsme prověřili veškeré získané informace a poznatky, ztotožnili všechny osoby včetně osádky černého vozidla, vyhodnotili jsme kamerové záznamy z místa, kde k události mělo dojít, a v neposlední řadě jsme také posílili výkon služby v dané lokalitě.

Trpělivou prací kriminalisté nakonec zjistili, že ke kontaktu posádky automobilu s dětmi skutečně došlo. Osoby z vozidla se jim podařilo dohledat a ztotožnit, přičemž se jednalo o dva muže a dvě ženy. Všichni k celé věci podali vysvětlení, kde uvedli, že malému chlapci rozhodně nechtěli nijak ublížit, z jejich strany se jednalo o legraci, ač nedomysleli důsledky jejich „vtipu“.

Samozřejmě je však důležité, aby děti věděly, že se nemají s cizími lidmi bavit a určitě k nim nemají nastupovat do vozu, nebo se k automobilu vůbec přibližovat. V případě, že by rodiče takové informace od svých dětí získali, je důležité, aby se s nimi prioritně obrátili na Policii ČR a další postup konzultovali s policisty, nikoliv na sociálních sítích.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
31. ledna 2024


 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1361108 |