Pachatelé loupeže skončili s pouty na rukách

12.1.2018
Dne 5.1.2018 v ranních hodinách došlo v Kolíně během 30 min  ke dvěma  loupežným přepadením dvou náhodně vybraných žen

Dvojice pachatelů ( muž a žena) od těchto požadovala pod pohrůžkou násilí  vydání jejich motorového vozidla. V prvním případě se oběti, díky její duchapřítomnosti, podařilo  z vozidla  utéct a volat o pomoc. Vzhledem k přítomnosti svědků na místě se dali pachatelé na útěk. Během krátkého času přinutili majitelku vozidla, opět pod pohrůžkou fyzické újmy, k vydání klíčů od  automobilu. S vozidlem pak z místa odjeli. Již v ten okamžik byli v ulicích  policejní hlídky, které  po dvojici intenzivně pátrali. Pravděpodobně i z toho důvodu se tito rozhodli vozidlo odstavit v lesním porostu a zapálit. Při útěku z místa požářiště byli zadrženi policejní hlídkou.

Celé události předcházel konflikt ve zdravotnickém zařízení, kdy partnerům bylo oprávněným orgánem odebráno dítě. Jejich záměrem bylo dítě získat zpět a za tímto účelem si chtěli opatřit vozidlo.

V době zadržení byli ozbrojeni  čtyřmi noži a  mačetou.

Následující den, tedy 6.1.2018, bylo proti muži a ženě zahájeno trestní stíhání pro přečin vydírání,  zvlášť závažný zločin loupeže a přečin poškození cizí věci, vše spáchané ve spolupachatelství. Na obviněného muže byl policejním orgánem  podán návrh na vzetí do vazby, který byl státním zástupcem akceptován a  rozhodnutím soudu byl muž umístěn do vazební věznice. Proti ženě je vedeno trestní stíhání na svobodě.



 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1355299 |