Den mediace v PMS Kolín

19.10.2016
 Středisko Probační a mediační služby v Kolíně uspořádalo dne 14.10.2016 Den mediace. Tato akce se konala při příležitosti mezinárodního Dne řešení konfliktů, který  americká organizace Associaton for Conflict Resolution vyhlašuje pravidelně od roku 2005.
Dnem mediace v Kolíně provázely probační úřednice Mgr. Kamila Fantová, vedoucí střediska a Ing. Helena Erbenová, specialistka střediska na přípravné řízení a mediace. Vedoucí střediska K.Fantová přivítala přítomné, představila význam této akce a nabídla možnost prohlédnout si jednotlivá pracoviště na středisku. H.Erbenová připravila prezentaci na téma role mediace v činnosti PMS, vysvětlila principy a fáze mediace. Součástí programu bylo seznámení s reálným případem dopravní nehody, kde proběhly 2 mediace, z nich jedna skončila dohodou obou stran a ve druhé se strany nedohodly. Po té byla promítnuta video ukázka mediace. Další část programu patřila mediaci v číslech, kdy přítomní byli seznámeni se  statistickými daty souvisejícími s mediací a prací s obětí trestného činu v PMS. Před závěrem setkání byl prostor věnován mediaci mimo trestní řízení, tedy při řešení např. rodinných, sousedských nebo obchodních sporů.
Do této akce se v rámci České republiky zapojilo 20 středisek spolu s ředitelstvím Probační a mediační služby. Střediska pojala své akce různorodě - od přednáškové činnosti na školách, přes menší prezentace na středisku až k velké akci pro širokou veřejnost.
V roce 2015 se ve Středočeském kraji uskutečnilo celkem 42 mediací, z toho 36 skončilo dohodou. Zájem o mediace, jako řešení trestních věcí, je zřejmý z nárůstu čísel - k srpnu 2016 se ve Středočeském kraji uskutečnilo již 40 mediací, z nichž 6 proběhlo s mladistvým pachatelem.
 
 
Mgr. Kamila Fantová, VS PMS Kolín


 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1359584 |