Bezpečí v Kolíně

1.8.2023
Vzhledem k několika nepříjemným událostem, které se staly na území našeho města v posledních týdnech a s tím souvisejících komentářům, že je v Kolíně méně bezpečno, tímto chceme ujistit občany, že Městská policie v Kolíně, i přes plnění svých běžných úkolů, dělá pro bezpečí obyvatel našeho města vše, co je v jejích možnostech.
Úzce spolupracujeme s Policií ČR za využití běžných nástrojů, jako je například společné plánování hlídkové činnosti. Stále více využíváme také moderní nástroje, jako jsou mapy kriminality nebo městský kamerový dohlížecí systém. Důraz je kladen především na prevenci a předcházení trestné činnosti. 

Aktuálně byla provedena toto opatření:Nadále rozšiřujeme kamerový systém, již máme 53 kamerových bodů a v letošním roce přibude dalších pět. 
  • Personálně byl posílen dohled na pracovišti kamerového systému, kam má stálý dálkový přístup i Policie ČR. 
  • Posilujeme výkon hlídek v problémových lokalitách – centrum města převážně o víkendech v nočních hodinách, okolí nádraží, autobusového terminálu a obchodního centra Futurum a dále na dalších exponovaných místech.
  • Sedm dní v týdnu, 24 hodin denně je v permanenci tísňová linka 156, kam je možné se kdykoli obrátit se žádostí o pomoc, s podnětem nebo oznámením. 
Vzhledem k tomu, že hlídky městské policie nemohou být najednou všude, je pomoc občanů formou oznámení o páchání protiprávního jednání pro nás velmi důležitá.

Viktor Prokeš, ředitel
Městská policie Kolín


 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1363908 |