Internetoví podvodníci se "zachytili v sítích" kolínských kriminalistů

17.4.2023
   KOLÍNSKO – Za mřížemi může čtveřice mužů skončit až na tři roky. 
Kolínští kriminalisté v předchozích dnech na základě velmi kvalitně odvedené operativní činnosti dopadli a následně obvinili čtveřici mužů ve věku 32, 27, 28 a 30 let, a to ze spáchání přečinů podvodu, neoprávněného přístupu k počítačovému nosiči informací a poškození cizích práv ve formě spolupachatelství.

Uvedeného jednání se dopouštěli tím způsobem, že pod záminkou prodeje prostřednictvím sociálních sítích, ale taktéž i inzertních stránek nabízeli k prodeji zboží, jehož charakter byl různorodý. Nejčastěji se jednalo o elektroniku, vstupenky na koncerty a jiné. Jakmile však prodávající obdrželi platbu na účet, své pomyslné zákazníky zablokovali na všech komunikačních kanálech. Ti tedy rázem přišli nejen o finanční hotovost, ale i o zboží, které řádně uhradili.

Svým jednáním tak poškodili desítky osob a způsobili škodu přesahující více jak 400 tisíc.

Čtveřici obviněných v případě pravomocného odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. 27letý obviněný si již odpykává trest odnětí svobody za zdmi jedné z věznic pro jinou trestnou činnost. Proti ostatním obviněným je trestní stíhání vedeno na svobodě.

por. Bc. Adéla Fialová
tisková mluvčí
KŘP Středočeského kraje
5. dubna 2023


 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1359609 |