Pod vlivem alkoholu způsobila dopravní nehodu

13.11.2023
 KOLÍNSKO – Řidička nadýchala dvě promile. 
Kolínští dopravní policisté vyjížděli 2. listopadu, po 23. hodině, na základě oznámení k dopravní nehodě, k níž došlo v obci Bělušice. Po pár dnech si řidička převzala od policistů sdělení o podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

K dopravní nehodě došlo tak, že 38letá řidička vozidla Škoda Fabia jela od Němčic do centra Bělušic, kde vlivem nepřizpůsobené rychlosti a pod ovlivnění alkoholem, vyjela v prudké pravotočivé zatáčce mimo komunikaci, kde nejprve najela na chodník a poté narazila do kovových vrat domu. Tato vrata prorazila, vjela na pozemek domu a s automobilem se zastavila až při nárazu do nemovitosti. 

Hlídka ženu vyzvala k dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, kdy jí přístroj naměřil pozitivní výsledek s hodnotou 2 promile. Na místě jí byl zadržen řidičský průkaz. Řidičku poté s blíže nespecifikovaným zraněním převezli záchranáři do kolínské nemocnice.

Osmatřicetileté ženě po veškerých služebních úkonech bylo 7. listopadu sděleno podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi, neboť způsobila dopravní nehodu pod vlivem alkoholu.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
8. listopadu 2023


 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1365929 |