Poškozená přišla o téměř 400 tisíc korun

29.8.2023
KOLÍNSKO - V obavě, že jsou její peníze na účtu v nebezpečí, naletěla podvodníkovi. 
Policisté z Kolína se od včerejšího odpoledne zabývají případem podvodu, který na obvodní oddělení přišla oznámit 60letá žena z Kostelce nad Černými lesy. 

Ženu včera dopoledne telefonicky zkontaktoval neznámý pachatel, který se vydával za pracovníka banky a sdělil jí, že jí z účtu odešly čtyři platby, které vyhodnotili jako podezřelé. Když žena reagovala s tím, že žádné platby neprováděla, byla zanedlouho kontaktována dalším údajným pracovníkem banky, který navrhnul řešení problému, aby žena o své finance nepřišla. Sdělil jí, že k blokaci odchozích plateb je potřeba účet zrušit, s tím ale poškozená nesouhlasila, proto navrhnul další řešení a to převod veškerých finančních prostředků na jiný účet. Z obavy o své peníze žena na tuto možnost přistoupila. Na základě pokynů žena podnikla veškeré kroky, kterými jí údajný pracovník banky instruoval. Nakonec odeslala téměř 400 tisíc korun.

Až o něco později, a po konzultaci s rodinou, poškozená zjistila, že se zřejmě stala obětí podvodníka a přišla celou událost nahlásit.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu, kdy v případě dopadení pachatele a prokázání viny hrozí pachateli až 5letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
23. srpna 2023


 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1366084 |