Osmý kurz sebeobrany pro ženy byl ukončen

17.12.2019
Ignorovat možná rizika není rozumné ani chytré! Znáte ten pocit úzkosti, když se vracíte večer domů? Ten nepříjemný pocit, že jde možná někdo za Vámi? A proto dalších 22 žen absolvovalo kurz sebeobrany pod vedením zkušených policistů.
Zkušení instruktoři Policie ČR se v hodinách zaměřovali na to, jak zhodnotit rizika a jak se zachovat v neočekávaných situacích. Každé možné nebezpečí bylo rozebíráno do detailů, každá situace byla vytvářena tak, aby absolventky kurzu získaly skutečnou představu o rizicích a reakcích na ně.

Prevence a správné zhodnocení situace je pro Vaše bezpečí to nejdůležitější.

Lekce byly věnovány předcházení sebeobranným situacím, úplným základům sebeobrany, použití běžných i improvizovaných obranných prostředků. Hlavním výstupem byla manipulace a použití vybraného obranného spreje. Posláním kurzu nebylo naučit se fyzicky ubránit nebo zlikvidovat protivníka. Důležité bylo naučit ženy „sebeochrannému myšlení“. Tedy jak identifikovat nebezpečné situace, místa a lidi tak, aby se mohly případnému nebezpečí vyhnout. Takto uvažující žena, je na situaci lépe připravena, dokáže aktivovat taktické myšlení a má mnohem více času reagovat, ať už sebeobrannými dovednostmi nebo jinými prostředky.

Slavnostní ukončení kurzu proběhlo dne 12. prosince 2019 v prostorách Městského úřadu Kolín. Každá z účastnic obdržela certifikát o absolvování kurzu sebeobrany a pepřový obranný sprej. Všem dívkám a ženám, které kurz sebeobrany absolvovaly, gratulujeme a vyslovujeme obdiv nad jejich pílí a odvahou.

Tento kurz pořádalo opět město Kolín s Policií ČR v rámci projektu Bezpečný Kolín a díky podpoře ze strany Ministerstva vnitra (program Prevence kriminality) byl zcela ZDARMA.


 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1351182 |