V drogové oblasti není žádný troškař

23.5.2022
KOLÍNSKO – Teď mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. 
Osmatřicetiletý muž po kapsách nosil pervitin, doma ho také neměl málo a v přírodě pěstoval konopí. Nyní mu za drogovou trestnou činnost hrozí až pět let ve vězení.

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování zahájil proti muži trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání dvou trestných činů, a to z přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu a dále pak z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými psychotropními látkami a s jedy. 

Těch se dopustil v několika případech, a to v prvním tím, že při silniční kontrole u něj policisté našli více než 8 gramů krystalické látky metamfetamin a dále měl v batohu igelitový obal s hnědozelenou sušinou o celkové hmotnosti 35 gramů, dále pak menší uzavíratelný sáček s 9 gramy hnědozelené sušiny, plastový obal s víčkem, v němž měl uschovanou taktéž hnědozelenou sušinu s 12 gramy a uzavíratelný igelitový sáček s bílou krystalickou látkou o hmotnosti více než 8 gramů.

Dále ho vyšetřovatel obvinil z toho, že během léta loňského roku v okolí obcí Břežany II a Liblice na Kolínsku, zasel konopná semena, z nichž mu vzešlo nejméně 8 konopných rostlin vysokých okolo metru a půl. Z těchto vypěstovaných rostlin zpracováním získal minimálně 73 gramů marihuany. 

V neposlední řadě u něj policisté doma zajistili 17 malých uzavíratelných sáčků s obsahem hnědozelené sušiny o celkové hmotnosti více než 21 gramů, 5 malých uzavíratelných sáčků s bílou krystalickou látkou o hmotnosti 7,5 gramu a 3 větší uzavíratelné sáčky s hnědozelenou sušinou vážící 77 gramů.

Osmatřicetiletému muži za trestné činy nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a dále z přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu hrozí v případě odsouzení trest odnětím svobody na 6 měsíců až 5 let.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
18. května 2022 



 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1359797 |