Strážníci Městské policie Kolín doprovodili miminko k porodu

18.1.2023
Na porod svého syna Ondry určitě dlouho nezapomenou rodiče z okresu Nymburk. Miminko k „příchodu na svět“ totiž doprovázeli kolínští městští strážníci. Nastávající tatínek měl strach, že kvůli dopravní zácpě, do které se se svým vozidlem dostal na vjezdu do Kolína, nestihne svoji ženu včas dovézt do porodnice. Zavolal proto na tísňovou linku 156 a požádal o pomoc.
 
Hovor, který proběhl minulý čtvrtek, přijal strážník operačního střediska městské policie před 15. hodinou. Do telefonu nastávající tatínek uvedl, že se v okrajové části Kolína dostal do dopravní kolony. Vzhledem k tomu, že má paní silné kontrakce tak hrozí, že mu začne rodit v autě.
Autohlídka městské policie vyrazila na periferii města, kde dle domluveného signálu nalezla v koloně vozidlo s rodičkou. Za použití výstražného zařízení doprovodili strážníci nastávající rodiče do kolínské porodnice, kde si maminku převzal ochotný personál. Příběh má dobrý konec. Zdravý chlapeček se zanedlouho narodil, šťastný tatínek přišel strážníkům následně osobně poděkovat.
 
str. Helena Honkiszová
tisková mluvčí Městské policie Kolín
 
 


 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1355950 |