Dva sprejeři dopadeni

22.8.2023
  KOLÍNSKO – Jeden řádil ve městě, druhý u nádraží. 
Policistům z obvodního oddělení Kolín se podařilo během tohoto týdne dopadnout dva sprejery, kteří poškodili cizí majetek za nemalou částku. Jeden posprejoval kolínské městské knihovny a fasádu domu v Pečkách. Druhý se pro změnu „vyřádil“ u železniční trati v Kolíně.

Oběma policisté po veškerých potřebných úkonech předali v pátek 18. srpna záznam o sdělení podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci.

Prvním „umělcem“ je 45letý muž, který nejprve 13. srpna odpoledne poškodil modrými a černými nápisy fasádu a dveře dvou městských knihoven v ulicích Husova a Masarykova. Následující den, tj. 14. srpna, zavítal do Červených Peček, kde taktéž sprejem vytvořil nápisy na fasádu budovy. 

Druhého, 33letého muže, policisté z oddělení hlídkové služby zadrželi na místě přímo při činu. Tento sprejer se vydal projevit své nadání do Rybářské ulice v Kolíně k železniční trati, kde ve čtvrtek 17. srpna, v době od 22:30 do 23:45 hodin, barevnými spreji vytvořil abstraktní obrazce na betonové oplocení. 

Svými jednáními způsobili celkovou škodu dosahující výše 40 tisíc korun českých.

Za trestný čin poškození cizí věci jim v případě odsouzení hrozí až roční pobyt za mřížemi.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
18. srpna 2023


 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1365843 |