Pachatele krádeže zadrželi sami poškození

22.8.2023
  KOLÍNSKO – Policisté pak muži prokázali ještě jednu krádež navíc. 
Kolínští policisté z oddělení hlídkové služby byli 16. srpna, před sedmou hodinou ranní, operačním důstojníkem vysláni na Karlovo náměstí, kde občan, coby zároveň poškozený, zadržel pachatele krádeže.

Po příjezdu hlídky si policisté muže, jehož ztotožnili jako 38letého, převzali do svých rukou. Následným šetřením na místě zjistili, že ten využil momentu, kdy žena s mužem, v den trhů, z auta vyndávali a připravovali zboží do stánku. Jakmile se kousek oddálili od dodávky, muž nelenil a z kabiny odcizil dámskou kabelku. Žena si ho naštěstí v ten okamžik všimla a zavolala na svého příbuzného. Ten se ihned za zlodějem vydal a běžel za ním. Po chvilce ho doběhl a zpacifikoval ho na zem. Další svědek zavolal policii.

Toto protiprávní jednání 38letého muže nebylo jediné. Policistům po vizuální stránce byl tento muž povědomý a zjistili, že předchozí den, tj. 15. srpna, utekl s kradeným zbožím z drogerie v Mostní ulici. Tam si pod oblečení schoval dámské parfémy a vložky do bot v celkové hodnotě okolo 2300 Kč.

Po veškerých služebních úkonech mu policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Vzhledem k tomu, že byl za stejnou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzen, nyní mu hrozí trest odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
18. srpna 2023


 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1366096 |