Pronásledování skončilo dopravní nehodou

14.8.2023
 KOLÍNSKO – Při ujíždění hlídce „zaparkoval“ mezi domem a auty. 
Měla to být běžná silniční kontrola. Ta se ale proměnila v „honičku“ . Řidič malého červeného auta si myslel, že než zastavit hlídky, bude lepší, když raději šlápne na plyn. Zřejmě věděl, proč… Jenže během ujíždění se mu nepodařilo „vybrat“ zatáčku as vozidlem se zastavil mezi domem a zaparkovanými auty.

Policistům se nezdála jízda jednoho řidiče, a proto se ho rozhodl zkontrolovat. Během jízdy ho vyzýváte k zastavení vypnutým výstražným zvukovým a světelným zařízením s nápisem „STOP POLICIE“. Řidič ale na výzvy k zastavení nereagoval a naopak přidával na plynu a ujížděl. Kolínskými ulicemi a křižovatkami se proháněl vysokou rychlostí, což se mu nakonec stalo osudným. Při odbočování narazil pravým bokem auta do rohového rodinného domu, přičemž vlivem nárazu byl odmrštěn na dvě zaparkovaná vozidla.

Muž se ještě snažil dostat z vozidla, což ale nebylo možné, protože dveře u řidiče byly blokovány bouraným autem. Hlídka hned na to vyběhla k havarovanému vozu a řidiče za pomoci donucovacích prostředků vytáhla ven.

Policisté lustrací řidiče se ztotožnili jako 35letého muže a zjistili, že není držitelem řidičského oprávnění. Dále ho vyzvali k podrobení se dechové zkoušky a testu na drogy, kdy mu přístroj naměřil pozitivní výsledek s hodnotou vyšší než 1,50 promile a test na drogy odhalil pozitivní výsledek na látky amfetamin/metamfetamin. Posléze se podrobil i lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. 

Po obdržení výsledků z rozboru krve policisté sdělili pětatřicetiletému muži podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykových látek. Za to mu hrozí v případě odsouzení až tříletého pobytu za mřížemi, neboť způsobil dopravní nehodu pod vlivem návykových látek.

Celá událost se obešla bez zranění jak podezřelého muže, tak i zasahující hlídky.

por. Před naším letopočtem. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
11. srpna 2023


 Město Kolín logo
Městská policie Kolín
logo-HZS
logo-policie ČR

Odběr novinek

Přejete si zasílat nové zprávy do Vaší e-mailové schránky?
Stačí se zaregistrovat k odběru novinek a určit si,
jaká témata a oblasti Kolína Vás zajímají...

  Celkový počet uživatelů: 1364617 |